rapukausi

Ajankohtaista

Vappu, äitienpäivä, rapukausi, pikkujoulut, isänpäivä, joululounaat, tryffelit – koko vuosi täynnä hauskoja special-lounaita ja -illallisia! Ravintoloissamme on tarjolla erilaisia erikoismenuja useina juhlapäivinä. Järjestämme lisäksi muutamia omia, vuosittain toistuvia tapahtumia ja teemaviikkoja. Tutustu laajaan tarjontaamme ja varaa pöytä hyvissä ajoin!

Ainutlaatuinen Chef's dinner Valkoisessa Salissa 4.10.2025

Ravintoloidemme huippukeittiömestarit kokoontuvat jälleen 4. lokakuuta klo 18 kokkaamaan yhdessä. Teemana kahdeksan ruokalajin Chef's dinner -illassa on syksyn upeat raaka-aineet. Vierailevana keittiömestarina on Antti Vahtera.

Paikkana illalliselle on tällä kertaa Valkoinen Sali aivan Helsingin keskustassa, Aleksanterinkadulla. Valkoisen Salin tunnelma ja sijainti on vertaansa vailla, joten jos haluat syksylle yhden todella mielenpainuvan ravintolaillan, se on tässä!

Illallisen hinta on 159 €/hlö, sisältää kahdeksan ruokalajia ja ruokajuomat.

Mukana olevat keittiömestarit ja menu:

Vieraileva keittiömestari Antti Vahtera:
Kotimaista peuraa "tonnato"

Ville Neulanen / Emo
Mustajuuri "Chawanmushi", metsäsieniä ja fermentoitua sienilientä

Mikko Pakola / Olo
Siikaa Ahvenanmaalta, hapankermaa ja sitruunaverbenalla maustettua kurkkulientä

Lari Helenius / Olo Creative Catering
Jäämeren katkarapua, rapuemulsio ja paistettua briossia

Miika Keskitalo / Ristorante Scolare
Helmikanalla ja pinaatilla täytetty raviolo, tummaa sitruunakastiketta ja basilikaöljyä

Pekka Terävä / Olo Collection
Haudutettua ruijanpallasta, rapukastiketta, rapuja ja hietasimpukkaa

Vlad Semenov / Brasa
Beef Sirloin, kaaliterriini, grillattuja kantarelleja ja punaviinikastiketta

Piero Silvani / Bistro Ego
Ranskalaista marenkia, yuzu crémeux ja marjoja

Ilta on suosittu ja paikkoja rajoitetusti, joten varaa omasi nyt!

Nauti loppukesästä ja rapujuhlista Särkän saaressa

Riemukas rapukausi jatkuu 100-vuotiaassa Särkänlinnassa vielä syyskuun! Varaa paikkasi hyvissä ajoin saariravintolastamme, sillä tilaamme tuoreet ravut aina etukäteen varausten pohjalta!

Särkänlinnan à la carte on avoinna ti–la kello 17–24 aina 13.9. saakka, ja tilauksesta 15.–30.9.2025

Aivan Kaivopuiston edustalla sijaitseva saariravintolamme on erityisen tunnelmallinen nyt pimeinä iltoina, ja pieni lauttamatka saarelle kruunaa vierailun. Varaa siis pöytä, hyppää lauttaan Ursulan laiturista ja tule nauttimaan ihanista illoista upealle helsinkiläiselle linnoitussaarelle!

Lahjakortti on herkullisin lahja

Hanki meiltä jokaisen kulinaristin unelma eli lahjakortti mihin tahansa ravintolaamme!

Osta lahjakortti

Olo Collectionin ravintolat sijaitsevat Helsingin keskustassa – intohimomme on saada elämä maistumaan paremmalta.

Tulossa

Ravintoloissamme nautitaan aina helmikuussa ranskalaisia mustia talvitryffeleitä – jokaisen ravintolamme omalla tyylillä.

Tryffelit tulevat meille Lounais-Ranskasta, vuonna 1897 perustetulta Maison Pébeyre -tilalta. Jokainen tryffeli on käsin poimittu ja tarkastettu. Périgordin mustiksi timanteiksi nimitettyjen tryffelien maku on upean umaminen ja rakenne täydellinen. Ne tuovat ruokiin ryhtiä ja vahvistavat niiden makua voimakkaalla aromillaan.

Lisätietoa tulevan helmikuun tryffeliannoksista tulossa viimeistään tammikuussa 2026.

Toukokuun ekana juhlitaan! Helsingin keskustassa sijaitsevissa ravintoloissamme on vappupäivänä tarjolla lounaita ja brunsseja kahdessa eri kattauksessa: aamupäivällä ja alkuiltapäivästä. Myös Särkän saarella sijaitseva kesäravintolamme Särkänlinna aukeaa vappupäivänä.
Kun saamme päätettyä, mitä kaikkia herkkuja laitamme tarjolle, kerromme täällä heti tarkemmat menut ja kellonajat. Tervetuloa juhlimaan kevään riemukkainta päivää kanssamme!

Äiskä, äippä, mamma, mude, mutsi, mummi, mummu, nonna… Millä tahansa nimellä perheen rakkaita naisia kutsutaankin, tuo heidät meille syömään toukokuun toisena sunnuntaina. Helsingin keskustassa sijaitsevissa ravintoloissamme laitetaan äitienpäivänä pöytään aivan parasta, sillä mitään vähempää emme äideille voisi ajatellakaan. Myös saariravintolassamme Särkänlinnassa juhlitaan äitejä lounaan merkeissä. Äitienpäivämenut ja kellonajat päivitämme tänne viimeistään huhtikuussa!

Hymyilemään saavia annoksia, aurinkoisia terasseja, kylmiä drinkkejä, helmeilevää naurua, hyvää meininkiä, tuoreita kotimaisia rapuja… Helsingin keskustassa sijaitsevat ravintolamme ja terassimme ovat kesällä ihan parhaita viihtymispaikkoja. Ja tarjontaahan on!

Myös ihana kesäravintolamme Särkänlinna on auki toukokuun alusta syyskuun loppuun. Kesän ensimmäiset ja viimeiset viikot Särkänlinna toimii tilausravintolana, ja sen à la carte aukeaa toukokuun puolivälissä.

Kesän riemukasta rapukausi alkaa aina heinäkuun 21. päivä, ja jatkuu aivan syyskuun loppuun. Kaupungin hauskimmat rapujuhlat juhlitaan tunnetusti Särkänlinnassa jo 100 vuoden kokemuksella. Päivitämme Särkänlinnan rapumenun hyvissä ajoin ensi kesäkuussa, mutta oman seurueen juhlat voit varata vaikka heti!

Jos taas haluat rapujuhlat omiin tiloihisi, Olo Creative Catering loihtii sinulle ikimuistoiset juhlat niin ruoan, juoman kuin palvelunkin osalta. Kaikkialle Suomeen ja myös ulkomaille. Pyydä tarjous ja loppu hoituu kuin itsestään!

Kaikki keittiömestarimme kokoontuvat kaksi kertaa vuodessa yhdessä keittiöön ja kokkaavat illallisen, jollaista ei voi saada missään muualla. Järjestämme Chef's dinner -illalliset aina jollain tietyllä teemalla jossain ravintolassamme Helsingin keskustassa. Illallisen menut ja hinnat julkaisemme aina noin kaksi kuukautta ennen tapahtumaa. Illalliskortti illalliselle on myös mainio lahjaidea hyvästä ruoasta nauttivalle!

Rakastaako isä avotulella paahdettua kalaa tai lihaa, italialaisia risottoja, pohjoismaisen keittiön herkkuja vai ranskalaista-japanilaista makumaailmaa? Meiltä löytyy runsaasti vaihtoehtoja isänpäivän viettoon marraskuun toisena sunnuntaina. Isänpäivämenut ja kellonajat päivitämme tänne viimeistään lokakuussa.

Järjestä tänä vuonna pikkujoulut, josta asiakkaat, yhteistyökumppanit tai oma tiimi puhuvat pitkään. Meiltä löytyy siihen juuri oikeat paikat!

Kaikki ravintolamme sijaitsevat keskeisillä paikoilla Helsingin keskustassa, joten juhlimaan on helppo saapua hieman kauempaakin.

Meiltä löydät italialaista juhlatunnelmaa Scolaressa, pohjoismaista laatua Emossa, ranskalaisia bistroklassikoita japanilaisilla vivahteilla Bistro Egossa, avotulen paahdetta Brasassa, kansainvälisesti palkittuja pizzoja Forzassa sekä Michelin-tason elämyksiä Olossa. Tilatkin löytyvät erikokoisille seurueille aina kabineteista isompiin saleihin, tiiliholvattuun kellariin tai vaikkapa lasikatettuun sisäpihan piazzaan. Lisäksi italialainen viinibaari Banco Vini ja cocktailbaari Blanda tarjoilevat pikkujouluseurueille laadukkaat juomat. Jos haluat järjestää juhlat omissa tiloissasi, aina voit myös tilata Olo Creative Cateringin laadukkaat tarjoilut upeaan Valkoiseen Saliin tai haluamaasi paikkaan.

Ravintoloihimme ja niiden tiloihin voi tutustua etukäteen kunkin ravintolan nettisivuilla tai Kokoukset ja juhlat -sivullamme.

Varmista pikkujoulut pikaisesti ja varaa seurueellenne sopivin tila nyt!

Me käynnistelemme joulukauden jo elokuussa, koska silloin varataan parhaat pikkujoulupaikat. Tee varaus myyntipalvelustamme!

Ravintoloidemme joulunviettoon kuuluvat aina myös mahtavat joululounaat, joita on tarjolla kaikissa ravintoloissamme marras-joulukuun vaihteesta alkaen. Menut päivittyvät sivuillemme viimeistään lokakuussa.

Juhlakauteen liittyy tietysti myös uudenvuoden juhlinta. Kaikki ravintolamme sijaitsevat aivan Helsingin keskustassa, joten meillä on helppo etkoilla, jatkoilla tai viettää koko aattoilta mahtavia ruokia ja juomia nauttien.

Hanki meiltä jokaisen kulinaristin unelma eli lahjakortti mihin tahansa ravintolaamme!

Osta lahjakortti

Olo Collectionin ravintolat sijaitsevat Helsingin keskustassa – intohimomme on saada elämä maistumaan paremmalta.