Olo Collection panostaa Helsingin keskustaan ja ostaa ilmiöksi nousseen pizzeria Forzan ja avaa uuden italialaisravintolan

Olo Collectionin persoonallisten ravintoloiden määrä kasvaa tänä vuonna jo kahdeksaan, kun yhtiö ostaa Punavuoresta maailmanmaineeseen nousseen pizzeria Forzan ja avaa syksyllä Ristorante Scolaren. Yhtiö panostaa vahvasti Helsingin keskustaan, ja suunnittelee Forzan laajentamista Helsingin eri kaupunginosiin ja myös muihin kaupunkeihin.

Olo Collection ostaa Forzan Luca ja Salla-Maria Platanialta. Helsingin Pursimiehenkadulla toimiva Forza on saanut useita palkintoja ja kansainvälistä tunnustusta, ja on listattu seitsemänneksi Euroopan 50 parhaan pizzerian listalla. Kauppa astuu voimaan 1.8.2023.
”Forzassa pizzat tehdään alusta asti käsin laadukkaista raaka-aineista, joten meidän arvomaailmamme sopivat hyvin yhteen. Kaikilla Olo Collectionin ravintoloilla on oma sielunsa eli vahva ideologia sekä selkeä ja helposti tunnistettava konsepti. Haluamme säilyttää kaiken sen tietotaidon, jota Forzan henkilökunnalla on. Perustajat Luca ja Salla-Maria Platania ovat tehneet ainutlaatuista työtä. Ravintolan pizzaresepti on salainen, ja se on vain muutaman ihmisen tiedossa”, Olo Collectionin toimitusjohtaja Mikko Heinonen kertoo.

Forza on Olo Collectionin seitsemäs ravintola. Forzan brändin voimin Olo Collectionin on tarkoitus laajentua Helsingin keskustasta myös muualle Suomeen.

”Olemme etsineet valmista ravintolakonseptia, jota voimme laajentaa isoihin kaupunkeihin. Strategiamme mukaisesti jatkamme kasvuamme myös Helsingin keskustassa, jossa tavoitteemme on tuplata ravintoloidemme määrä nykyisestä kuudesta.”

Syksyllä kasvu jatkuu, kun Olo Collection avaa Fabianinkadun ja Pohjoisen Makasiinikadun kulmaan italialaisravintola Scolaren, jonka yhteydessä tulee toimimaan viinibaari Enoteca Banco Vini. Scolarea luotsaavat ansioituneet keittiöpäällikkö Kalle Tanner ja ravintolapäällikkö Kirsi Kedonperä. Uuden ravintolan luovana johtajana toimii Olo Collectionin ravintoloitsija, keittiömestari Pekka Terävä.

”Pitkällä urallani olen nähnyt ruokatrendien muutokset ranskalaisesta keittiöstä molekyyligastronomiaan. Jo pitkään on tällä alalla menty kohti yksinkertaisempaa. Ihmiset kaipaavat selkeyttä, eivätkä halua liian vaikeaa tai monimutkaista ruokaa. Ei olekaan liioittelua puhua lohturuoan vahvasta noususta. Italialainen keittiöhän on aina edustanut tätä ajattelutapaa”, Pekka Terävä sanoo.

Mikko Heinosen mukaan Olo Collectionin kasvustrategia linkittyy tiiviisti Helsingin keskustan vetovoimaan ja kehittymiseen.

”Haluamme olla yksi vahvoista toimijoista Helsingin keskustan tulevaisuuden rakentamisessa. Emme odota tumput suorina kehitystä, vaan toimimme. Käymme tälläkin hetkellä isojen kiinteistöomistajien kanssa keskusteluja siitä, millaisilla toimilla voimme yhdessä tehdä keskustasta entistäkin mielenkiintoisemman paikan. Toivomme toki, että keskustan elinvoimaisuus nousee voimakkaasti esille myös Helsingin kaupungin toiminnassa.”

Lisätietoja:
Mikko Heinonen, toimitusjohtaja, Olo Collection, +358 50 66145
Pekka Terävä, luova johtaja, ravintoloitsija ja keittiömestari, Olo Collection, +358 50 569 7095

Olo Collection Oy on Michelin-tähtiravintola Olon ympärille kasvanut persoonallisten ravintoloiden ryhmä, johon kuuluvat Olon lisäksi ravintolat Emo, Ego, Brasa, Garden by Olo, Särkänlinna sekä Olo Creative Catering. Yhtiön liikevaihto kasvoi vuoden 2022 aikana 47 prosenttia 8,7 miljoonaan euroon.