Helsingin Kasarmikadulla alkaa syntyä ja kasvaa ravintolakonsepteja, kun Olo Group avaa elokuussa uuden Foodolo-studionsa. Konseptien testaaminen ja hiominen yhdessä asiakkaiden kanssa on osa huippuravintoloistaan tunnetun ryhmän laajentumisstrategiaa.

”Haluamme tuoda uutta tähän kaupunkiin”, toimitusjohtaja Mikko Heinonen sanoo.
Helsingin Kasarmikadulle avautuva Foodolo on alusta ja testilaboratorio uusille ravintolakonsepteille ja liikeideoille, joita Olo Group tuo markkinoille. ”Meillä on selkeä laajentumishalu. Haluamme tuoda uutta Helsingin ravintolaelämään ja laajentaa Olo Groupin kattausta niin, että voimme palvella asiakkaitamme muulloinkin kuin juhlan hetkellä tai muissa erityisissä tilanteissa. Foodolo on tämän uuden synnyttämisen studio, jossa ideat jalostuvat perustettaviksi ravintoloiksi – tai sitten päätyvät pöytälaatikkoon odottamaan muita aikoja.

Testaamisen rinnalla kartoitamme jatkuvasti muun muassa uusia tiloja”, Olo Groupin toimitusjohtaja Mikko Heinonen sanoo. Ensimmäisenä kokeilunhaluiset kaupunkilaiset pääsevät arvioimaan Baobao-konseptia, jossa keskitytään nimen mukaisesti taiwanilaisiin täytettyihin höyrysämpylöihin, baoihin. Baobaon ovet aukeavat 11. elokuuta. Myös seuraavat asiakkaiden testattaviksi tulevat konseptit jo hautumassa kehitystiimissä, johon kuuluvat Olo Groupin ravintoloitsija Pekka Terävä, Foodolon keittiömestari Janne Herpola, toimitusjohtaja Mikko Heinonen ja osakas Petri Lukkarinen. Ydinryhmää täydentävät konseptikohtaisesti Olo Groupin muut osaajat.

”Foodolon ytimessä on asiakkaiden osallistuminen ja heimoutuminen. Emme ole tekemässä pop up -ravintolaa markkinoinnin tueksi, vaan haluamme aidosti kehittää ruoka- ja juomatuotetta ja koko ravintolakonseptia asiakkaiden toiveiden ja mieltymysten perusteella. Olemme valmistautuneet reagoimaan palautteeseen nopeasti, eikä mitään ole kirjoitettu kiveen – ei edes suunnitteilla olevan ravintolan nimeä”, Olo Groupin ravintoloitsija Pekka Terävä kertoo.

Olo Groupin tavoitteena on, että Foodolossa huippuunsa hiotut konseptit ovat testijakson jälkeen tuotavissa markkinoille nopeasti ja mahdollisimman valmiina. ”Perusongelma uuden ravintolan perustamisessa on, että kaikki muutokset joudutaan tekemään paikan päällä ravintolan jo toimiessa. Ihmiset ovat luontaisesti uuden perään ja tulevat kokeilemaan uusia paikkoja, mutta uutuudenviehätys ei kanna loputtomiin. Hetken hittipaikkojen sijaan haluamme perustaa ravintoloita, joilla on tasainen alku ja pitkä ikä – siksi panostamme isosti uutuuksien huolelliseen kehittämiseen ja testaamiseen”, Mikko Heinonen sanoo.

Tällä hetkellä Olo Groupiin kuuluvat kuuluvat Michelin-tähtiravintola Olo, Garden by Olo, ravintola Emo, ravintola Nude ja täyden palvelun edustushuvila Villa Störsvik. Lisäksi ryhmään kuuluu viinien verkkokauppa ja yrityspalvelu Bottlescouts. Viime vuonna ryhmän yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto oli noin kymmenen miljoonaa euroa.

Foodolo Kasarmikatu 44, Helsinki Ensimmäinen testikonsepti Baobao avaa ovensa 11.8.2020 www.foodolo.fi

Lisätietoja antavat:
Toimitusjohtaja Mikko Heinonen, Olo Group, 050 661 45 , mikko.heinonen@olo-group.fi
Ravintoloitsija Pekka Terävä, Olo Group, 050 569 7095 , pekka.terava@olo-group.fi